onsdag 1 maj 2013

1 maj, välkommen!

Första maj är en bra dag på många sätt. Inte nog med att det är en dag av viktig politisk manifestation; det är även starten på den första riktigt varma månaden för året (och som brukar medföra massor av härlig trädgårdstid!). Dessutom firar vi årsdag, vilket är lite extra mysigt. 14 år har vi varit ett par nu, jag och Ola, och det är inte dumt! :) Hurra för oss! Dessutom är våren och sommaren hönsens favoritsäsong, så det finns all anledning att gilla första maj.

Under eftermiddagen har vi varit ute och byggt på vårt nya hönshus. Vi har ju hönshus och hönsgård till en liten fin flock, men vi har länge funderat på att utöka antalet höns i och med att vi har två tuppar. Dock räcker inte det befintliga hönshuset/gården till för fler individer, så vi bygger därför ytterligare ett. Vi har haft ett gammalt fallfärdigt utedass som har rivits och som sakta återuppbyggs och inreds för att passa vår mysiga och tama brahmatupp. Han kommer att få sällskap av ett litet gäng med brahmakycklingar (som redan är beställda, fast de knappt har lämnat sina ägg ännu, men så är det i hönsvärlden) och förhoppningsvis även ett par vuxna brahmahönor. Det tar ännu någon månad innan kycklingarna kan flytta hit, men å andra sidan är inte hönshuset färdigbyggt ännu så det jämnar ut sig. :) Vi går en spännande brahmasommar till mötes!

Stickar jag något då, eller är jag bara ute och bygger hönshus? Jodå, jag stickar. Just nu är det långa härliga varv grå slätstickning på min flerfärgstickade tröja som gäller, perfekt TV-stickning! Även de sockor jag har som pendlarstickning har avancerat lite, men inte mycket. Jag har varit en trött pendlare den senaste tiden och mest sovit ombord på tåget istället för att sticka.

1 kommentar:

KatarinaZA sa...

Jag instämmer i hurraropen!

Första maj blev en jättefin dag i år. Vi var utomhus en stor del av dagen men hann även med att fixa lite inomhus. Maken flyttade ut all sin träningsutrustning från tvättstugan, så nu finns det lite svängrum där.