söndag 19 maj 2013

Stickar, bör sticka, vill sticka

Nu börjar hönshuset som kycklingarna ska husera i att ta form! Mycket fix återstår (och sådant fix som tar längre tid än vad man tror att göra), men det börjar arta sig. Helgen har mestadels bestått av hönshusbyggande och ogräsrensande. Jag har fått blåsor i händerna för att jag har rensat utan handskar, lyckligtvis sitter blåsorna så att de inte stör stickandet. :)

Jag borde nysta upp en ny härva grått ullgarn till min flerfärgsstickade tröja, men istället för att göra det har latmasken fått mig att leta upp mina Himmelskyar-sockor och fortsätta sticka på dem. Jag gillar verkligen att de kommer att få extra långa skaft, det kommer att bli ett par sköna innesockor i vinter.

Generellt skulle jag behöva sticka ett helt gäng med nya sockor inför höst/vinter. Jag har haft tunna sockor i kängorna hela vintern, och många par har blivit nästan utnötta och lagda i stopphögen. Även om jag stoppar dem kommer de ju inte att hålla för evigt, så några nya par vore därför bra att åstadkomma innan det blir dags att plocka fram mina Dr Martens igen. Lyckligtvis är det länge tills dess... Och det är tur att mitt sockgarnslager är välfyllt.

Annars är det mest överdelar som spökar i min stickfantasi för närvarande. Min flerfärgsstickade tröja är ju långt ifrån klar, men jag har garn till både en Flowing Lines och tillräckligt till ett bomullslinne i mina gömmor. Och så har jag fått en tanke att jag vill sticka en väst i ett tjockt entrådigt ullgarn som jag köpte för något år sedan... Men först ska ett par Himmelskyarsockor och en flerfärgsstickad tröja färdigställas. :)

1 kommentar:

Ulricha sa...

Spännande med de nya kycklingarna! Blir det bloggbilder på dem? :-)

Ja, jag väljer också en varm sommar, så du får nog vänta med att använda dina sockor. Och Martens :-)

Usch för blåsor. Hoppas att de har gått över. Jag drog upp björnloka när jag var barn och det gör jag aldrig om. Fy!!!

Åh, Flowing Lines var superfin. Jag som tänkt sticka en bomulltröja med båturringning! Tack för länken :-)

Vi har supersommar här. Har redan sett svarthätta och superfina tofsmesar (fast de flyttar nog inte...). Och igår, då hade näktergalen sjungit upp och den sjöng helt underbart. Samtidigt som koltrastarna har tystnat. Jag tror att de har blivit utkonkurrerad av näktergalen, nu när den dragit igång :-)

Ha det bra och ha en fin helg. Man får hoppas att i allt elände att det bara kan bli bättre.