söndag 13 januari 2013

Garntjusarkorg

Det här med garnförvaring är ju inte alltid helt enkelt, eller snarare, har man lite garn är det inget problem. Jag har inte "lite garn", jag har ganska mycket garn men efter inventeringen i november är det i vilket fall inte oöverskådligt längre. Jag tillhör även den här oromantiska sorten som förvarar alla nystan och härvor i plastpåsar med zip-lock-stängning (tanken på att få in ohyra i garnerna ger mig ångest) och det gör att min garnsamling blir ganska ful. Det man ser är ett gäng plastpåsar, inte som hos garnaffären; garn som är vackert koordinerat efter sort och färg i öppna hyllor. Det betyder att jag måste ha något att ha alla mina plastpåsade garner i, och lösningen heter korgar. Nu har det smugit sig in en liten koloni med nystan i vitrinskåpets nedersta låda, och där ska de ju inte vara (för där är det ju tänkt att vi ska ha husgeråd). Igår hittade jag dock en ny, fin korg, så snart ska det lilla problemet vara löst!Jag tycker den påminner lite om en ormtjusarkorg från tecknade serier! :)

4 kommentarer:

Ulricha sa...

Vilken fin garnförvaring! Mycket likt en ormtjusarkorg!
Mitt garn ligger "öppet" på hyllor (förutom dyrbara garner, som ligger i frysen) och jag läger små papperlappar doppade i rödcederolja mellan nystanen. Det har hittills funkat, inte några skadedjur. Tydligen kommer mal oftast in genom öppna fönster på sommaren (min gamla skinjackas ullfoder är ett minne blott sedan något otäckt litet djur mumsat i sig allt!) men rödcederoljan verkar ha hållt rackarna på avstånd :-) Ha en trevlig söndag!

Manduzana stickar sa...

Haha, jag håller med om att den påminner om en ormtjusarkorg! Men en himla snygg sån som passar perfekt till garnförvaring :)

Mimmi sa...

Hoppas Ola inte har en flöjt att kalla fram ormen med. Fin korg - får Monza plats i den måntro.

Linda sa...

Du känner Monza alltför väl, hon har redan installerat sig! Ola har ju sin lilla medeltida tretonsflöjt, men ingen orm har kommit fram ännu! :)