söndag 30 september 2012

Veckans aktivitet: Förkylning extra grande

Hela den här veckan har jag varit osannolikt förkyld, och i torsdags korsade sig min förkylning med Olas (en sällsynt elakartad förkylning som han fått via de söta smitthärdarna på sitt jobb; eleverna) och jag fick feber. Därför var jag hemma från jobbet i fredags och tog det lugnt, och har sedan fortsatt på den inslagna vägen hela helgen. Mellan torsdag och fredag slog jag till på hela 11 timmars sömn, det märktes att jag inte var helt kurant. Nu känns det mycket bättre även om jag fortfarande är ganska slemmig på insidan!

Att ta det lugnt har inneburit en del stickning. Jag plockade fram mina Törnen-vantar igen och har nu stickat klart den första - jättekul och inspirerande att sticka flerfärgsstickning! Jag har dessutom läst Maskor och medeltid av Anna-Karin Lundberg, och blivit än mer flerfärgsinpirerad - just nu vill jag sticka alla modeller i boken... Men, jag får väl välja någon modell tänker jag, det känns dock lite maffigt att ge sig på ett stort flerfärgsstickningsprojekt som en tröja på stickor 2,5 mm, det känns som om det kan bli ett evighetsprojekt, men någon gång ska jag bli modig nog för modellerna är underbara.

Olas mamma har önskat sig ett par nya halvvantar, så jag började leta lite mönster men hittade inget jag gillade eller som passade mitt garn. Därför knåpade jag ihop ett eget litet enkelt mönster som jag har skrivit ner och har som avsikt att lägga upp här när jag korrekturstickat det. Väldigt enkelt men helt ok. Jag stickar i Garnstudio/Drops Lima (ull-alpackablandning), det är riktigt mjukt och härligt.

3 kommentarer:

Ulricha sa...

Krya på dig! Det är ett förkylningselände som sveper över hela landet nu... tror jag. Nästa alla mina vänner är förkylda. Så även Peter och jag, fortfarande. Peter får nog ta sig till vårdcentralen imorgon.

Inger sa...

Hoppas förkylningen lämnar dig snart och dröjer med att återvända. Visst är Lima ett skönt garn att sticka i.

Anna sa...

Hej jag har Lima liggandes i väntan på mönster. Krya på dig!