torsdag 20 september 2012

Uppnystad Rune och en fin bok

Måndag till onsdag har varit galet intensiva ur jobbhänseende, med långa arbetsdagar och ett föräldramöte som sugit musten ur mig. Idag slutade jag tidigt och kunde åka hem till Ola, katter och höns och bara mysa.

Mysigt hade jag även förra helgen, för då var Mimmi (min mamma) på besök och vi gjorde massor av roliga saker. Bland annat gjorde två höstklassiker; ett besök på Vikingamarknaden i Gudahagen utanför Näsum samt besök på fjäderfä- och smådjursmarknaden i Högsma. Som vanligt var allt jättefint på Vikingamarknaden och som vanligt fick vi med oss ett par små höns hem från Högsma. :) Två små fantastiska blandrashönor som är födda i våras - de piper rent ljuvligt och får bo lite avskiljt inne i hönsgården från de vuxna hönsen nu i början så att de inte råkar illa ut.

Jag passade även på att nysta Östergårds Rune, och jag har börjat sticka mig ett par Isolde, halvvantarna som Annika också har gjort. (Annikas uppstickade Isolde kan ses på länken ovan.) Garnet är oj-så-mjukt och det kommer att bli härliga halvvantar till hösten.Jag har även köpt mig en ny bok med riktigt speciella och fina mönster, Maskor och medeltid - Sticka bårder, bladrankor och brokadmönster av Anna-Karin Lundberg. Gillar du att sticka med två färger och gamla kyrkomålningar så är det här en bok jag rekommenderar.

7 kommentarer:

Dödergök sa...

Å jag vill se bilder på hönorna! :)

Jag har blivit ännu mer besatt av höns nu när jag har egna. Funderar på vilka raser jag skulle vilja ha, olika äggfärger som skulle vara kul, vilken tupp jag ska skaffa till mina Sussexhönor och dvärgkochin Holger inte kan hantera dem osv. Höns är beroendeframkallande!

sanna sa...

Nu blir jag sugen på den boken. Två-färg och kyrkfönster, låter mycket intressant.

sanna sa...

...jag menar kyrkomålningar.

Manduzana stickar sa...

Den där boken åker genast upp på önskelistan! :)

Annika Odelstav sa...

Blir också sugen på den boken! Och så blir jag glad att du tycker Rune är mjukt o fint!

Inger sa...

Boken finns på min önskelista.

Ulricha sa...

Åh, hoppas att det gått bra för de nya hönsen (bilder, bilder!!! :-)
Det låter så trevligt att gå på marknad och köpa med sig (levande!) höns, lite Emil i Lönneberga-aktigt :-)

Jag är superdålig på att äta råa grönsaker, fast har en liten svaghet för rå blomkål! Idag gjorde jag borsjtj (?) för första gången och åt det för första gången också, mumsigt!

Ha en fin söndag. Idag är det riktigt gråruggigt här. Borsjtjen satt bra!