måndag 14 maj 2012

Högsäsong för sorgkantade naglar

Jaha, och vad är det då jag har stickat på den senaste månaden? Jo, en halv vante! För tillfället går det inte fort med stickandet, men det beror på att det är högsäsong för trädgårdspyssel nu. Turligt nog så är jag besatt av båda delarna!

Vantarna heter Törnen finns hos YlloTyll, stickas i härligt Rauma Finullgarn. Rolig, rolig stickning!

Trädgården då? Först och främst kämpar vi mot maskrosorna för tillfället. Jag gräver upp dem med så mycket rötter jag får tag i. Att de är i gräsmattan spelar mig ingen roll, men jag gillar inte när de invaderar mina rabatter och odlingsbäddar. Men som sagt, jag har lite att kämpa mot, kolla runt omkring vår tomt!

Om någon vecka är luften full av små fallskärmsutrustade frön av en sällsynt seg maskrosstam... :) I år odlar vi potatis och bondbönor i lilla bädden framför växthuset. Jag har satt upp fiberväv i växthuset för att skugga lite, det kan behövas eftersom de växter som bor där nu har stått inne i mörkret hela vintern.Vår japanska hänglärk bjuder på vackert gröna nya barr för säsongen och ute i bokskogen är det GRÖNT just nu. Nyutslagna bokträd är så egendomligt gröna, men det är så vackert!Avslutningsvis, lite som blommar just nu...

7 kommentarer:

Garnhumlan sa...

Samma här. Det finns inte så mycket tid att blogga just nu. Trädgården tar all tid. Men det är ju roligt det med. Var sak får ha sin tid. Jättefina vantar! Nu kan jag snart inte hålla mej längre från att prova Rauma finull.

Manduzana stickar sa...

Åh, det verkar härligt i din trädgård! Det är ju tur att det är långt till vintern så du inte behöver stressa med vantarna :)

Sunna sa...

läste precis i en gammal veckotidning att man skulle tvätta händerna med kaffesumpen i kaffefiltret efter trädgårdsarb, har inte testat om det funkar. Ha det gott

Pysselfarmor sa...

Det är "gött" att få jord under naglarna ;-))

superfina vantar!

Dödergök sa...

Mitt knep för den här årstiden är svartmålade naglar, då syns inte sorgkanterna! :)

Jag längtar till vår trädgård har kommit ur "röja-bort-all-skit"-stadiet. Men det får ta sin tid, man måste njuta också!

Garntrollet sa...

Vilka härliga bilder! :-) Och vad trevligt att få sätta händerna i jorden... det var så länge sedan jag gjorde det. Fint med maskroshav men jag förstår att det blir jobbigt när de blommat ut.

Garntrollet sa...

Men... jag glömde ju skriva att vantarna ser underbara ut! De kommer att värma gott till hösten! :-)