måndag 7 maj 2012

Det är mycket trädgård nu...

Det är mycket trädgård nu! Sammanfattningsvis såg helgen ut såhär om vi ska ta det ur växtsynpunkt:

- Igår gjorde vi årets första rabarberkräm på hemodlade rabarber, jag satte bondbönor bland potatisen (som vi satte i lördags) och ett femtiotal luktärtsfrön sattes (inomhus dock).
- Tidigare i helgen skolade jag om tomater och paprika, satte vitgurka, majs, grönkål och tagetes och jag har även sått lite slingerkrasse utomhus.
- Jag har städat växthuset och "vårbonat" det, dvs jag har satt upp ett invändigt tält av fiberväv för att skydda växterna mot solljuset och lite kyla. Vi har nämligen tagit hem en del växter som vi har haft på vinterförvaring i Olas föräldrars sommarstuga, och som behöver mellanlanda lite i växthuset. Trots att vi bor i Skåne är det fortfarande kallt om nätterna, när jag steg upp vid femsnåret imorse var det -5 grader och frost.
- Jag har rensat en hel del ogräs i speciellt behövande rabatter och vi har med gemensamma krafter kantskurit lite under det låga flätstaketet som omger köksträdgården.
- Jag insåg att jag inte klippt hallonhäcken i höstas och gjorde det nu istället (och har nu typ en miljon små rivsår på underarmarna).

Det har inte stickats en maska (vi har somnat av för mycket friskluft och solljus varje kväll) och jag har inte tagit en bild (eftersom kamerabatteriet måste laddas och jag glömmer det hela tiden) på hela helgen. Men, det är rätt mysigt det också ibland! Som sagt, det är mycket trädgård nu. :)

3 kommentarer:

Garntrollet sa...

Tittar in och önskar dig en trevlig helg!
Tänka sig: årets rabarber redan mogna! Hoppas att ni får fint trädgårdsväder. Vi har haft regn, så jag misstänker att allt växande i naturen kommer att få fart om det blir sol i helgen.

Linda sa...

Nu testkommenterar jag mitt eget inlägg. :) Det kan man också göra.

Garntrollet sa...

Hejsan! Tack för svaret!
Det är hos mig det krånglar... Sjuttsingen! Jag kan inte kommentera i min egen blogg via FeedDemon... Vilket betyder att alla mina kommentarer jag gjort via FeedDemon (typ 90%) de senaste året aldrig har kommit dit det var tänkt!

Ja, se tekniken :-) Ha en trevlig helg!