torsdag 25 december 2014

Fådda ulligheter och annat

Hoppas er julafton var fin! Min blev väldigt ullig, vilket ju alltid är trevligt. Jag har fått både ett intressant kabeltvinnat alpackagarn från Du Store Alpakka som heter Hexa, och många nystan estniskt, robust, tvåtrådigt ullgarn. Det senare kommer att användas till tvåfärgsstickning, men det förstnämnda får bli något mjukt och fluffigt att ha runt hals och öron då det verkligen är ultramjukt. Dessutom har jag fått ett litet fototält med lampor, så nu kan jag fotografera garn även när det är dåliga ljusförhållanden. :)

Robusta ullgarn i olika färger
Mer än mjuk kabeltvinnad alpacka


Innan jul beställde jag även garn för att sticka ett par draperier till vår entré. Vi bor ju som bekant i ett gammalt hus med ytterst gott självdrag, och för att dämpa draget lite behövs det draperier för dörrarna vintertid. Vårt gamla draperi var smutsigt och inte snyggt längre, så jag har bestämt mig för att sticka ett. Två jättenystan Verdi levererades från YlloTyll strax innan jul och har sedan dess legat och myst bredvid granen. Idag är det nog dags att börja omsätta dem till draperier tror jag.Nu blir det trekaffe, svartvit långfilm, stickning och julklappsboksläsning här hemma.

1 kommentar:

KatarinaZA sa...

Vilka fina stickade julklappar du har gett bort! Jag gillade mössan med flätor lite extra mycket. När jag är klar med min Dreambird ska jag sticka en till min mamma. Det blir hennes julklapp, lite sen men dock. Jag ska bara förmå henne att välja garn och färger.

Om du får bra få-ut-mandelmusslor-ur-formarna-trick från din svärmor så lova mig att du delar med dig :-)