onsdag 10 april 2013

Två stickningar på gång

För närvarande har jag två projekt som jag stickar på. Först och främst är det tröjan med den långa nedermudden. Efter 12 cm resårstickande på sticka 2,5 mm har jag äntligen fått övergå till slätstickning på sticka 3 mm och jag har precis påbörjat flerfärgsmönstret. Det är riktigt, riktigt kul att sticka och det kommer att bli jättefint.

Mudden har jag stickat i svart, medan basfärgen för resten av tröjan blir ljusgrå. Mönstet jag stickar för närvarande är i vitt och rosa. Det ljusgrå och vita ullgarnet är Gästrike 2-trådigt från Järbo-Garn och det rosa är tvåtrådigt ullgarn från Ullcentrum. Jag har ytterligare ett par gråa nyanser av samma två kvalitéer, så vi får se i vilka nyanser okmönstret blir. :)På tåget har jag börjat att sticka mig en vanlig grov raggsocka i Raggi (också det från Järbo-Garn). Det är trevlig inte-tänka-alls-stickning för en trött och förvirrad pendlarhjärna. Jag har lagt upp några maskor fler än jag brukar och stickar längre skaft än vad jag vanligtvis gör och har minskat efterhand som jag stickar. Arbetsnamnet på sockorna är Himmelsskyar, för de olika gråblå nyanserna i nystanet påminner mig om himmel och mer eller mindre nederbördsfyllda moln.

3 kommentarer:

KatarinaZA sa...

12 cm resår med stickor 2,5 - det är beundransvärt. Färgkombinationen för tröjan är jättefin!

Manduzana stickar sa...

Det ska bli spännande att få se tröjan växa! Det ser verkligen lovande ut :)

Maria sa...

Härliga färgkombinationer och blåsippor ... Var ute och tittade igår men resultatet blev noll så jag njuter av dina små söta sippor istället.