måndag 1 april 2013

Ett hus för nålar

Sista påskdagen och sista lediga dagen för mig innan det är dags att jobba lite igen. Dagen har ägnats åt att turista lite närområdet och kika på lite konst. Bland annat har vi besökt Skårby kyrka, Glimmingehus och Simrishamn, åkt på slingrande småvägar och haft det allmänt mysigt.


På Glimmingehus var vi inne i museishoppen och jag klämde lite på en slända (men var duktig och avstod från att impulsshoppa den även om det var min första tanke). Istället köpte jag mig ett sött litet nålhus i trä. I den ska jag ha mina stoppnålar, de kommer att trivas utmärkt där. Ola köpte två muggar i trä, väldigt trevliga att dricka ur faktiskt.


Till sist, en urusel bild på min nypåbörjade tröja. (Undrar vart fokus ligger? På de instickade katthåren? Haha...) Med resårstickning över nästan 400 m och stickor 2,5 mm går det inte fort framåt, tur att det snart är dags att minska maskantalet! Men jag tror att resåren kommer att bli bra, den ska bli ganska lång (12 cm) och vid vilket nog gör att tröjan kommer att hänga snällt över rumpan och inte krypa uppåt. Uppåtkrypande kläder gillar vi inte...

1 kommentar:

KatarinaZA sa...

Nålhus var en ny term för mig. En sådan borde även jag införskaffa.