lördag 8 december 2012

Marknad i helgerna två

Den lilla fuskollen till Felix är färdigstickad och ligger och väntar på att få sina trådar fästade. Jag tycker att den ser lite stor ut, men kan söt-Felix inte ha den i år passar den nog till nästa vinter. Jag ska jobba på att få den fotograferad under morgondagens ljusa timmar...

Det är mycket snö här nu (för att vara Skåne) och idag har det varit vykortsvackert. Vi har varit på en liten julmarknad i Ovesholm och köpt oss en julgran och köpt lotter. Jag vann ett fint pris i lotteriet, vad kan jag inte säga eftersom jag redan slagit in vinsten som en julklapp till min kära moder. Vinsten är fin men kommer att passa henne bättre än mig, så därför blir det en bonusklapp! (Nu blev du nyfniken va, Mimmi!!!) :)

Redan förra helgen var vi på julmarknad, i grannbyn Djurröd, och därefter var vi på julloppis i Venestad. Då köpte vi julblommor, sytråd och skorpor, vann ägg som pris i lotteriet (!) och jag köpte påskpynt i form av två jättesöta små påskägg. (Påskpyntet var en del av loppissakerna, de hade en specialloppis på Venestads IP med jul- och påskpynt årstiden till ära.)

Ikväll tvättar jag mattor och startar upp nästa restgarnsstickning till syskonen B.; nu blir det en liten sjal i lyxsockgarnsrester till Felix och Nellies syster Nora. Jag har även anmält mig till Kamillas Stickutmaning 2013, det kan bli hur bra som helst!

4 kommentarer:

Ulricha sa...

Vad mysigt med julmarknad, lite som back in the good old days! :-) Å har ni redan köpt gran. Peter (sambon) vägrar släppa in en gran innan dagen före julafton, vilket jag tycker är lite väl konservativt :-0 (Jag skrev in grantrollet som bloggadress nyss!) :-)

Gäss är inte alls dumt, de låter fint de också. Hoppas att du har/får en fin stickkväll.

Mimmi sa...

Ja nu blev jag allt nyfniken.......

Linda sa...

Det ska du vara, Mimmi! :)

Emmas dagar sa...

Grattis, du vann det valnötsfärgade garnet i min utlottning!
Skicka mig din adress på emma.bom@gmail.com, så kommer det garn i din brevlåda snart.