lördag 9 juni 2012

En vampyr kan inte dö...

Idag har det varit World Wide Knit in Public Day-arrangemang på många platser (och jag har även sett att det finns dylika på fler dagar, eftersom man tydligen kan välja ett datum mellan 9/6-17/6), och i år nämndes det till och med på radionyheterna! Det måste ju betyda att stickning är lika viktigt som världspolitiken. :)

Själv har jag bara stickat inom mitt hems fyra väggar, med Ola och katterna som enda publik. Det hade i och för sig varit roligt att ta sig iväg och sticka tillsammans med andra, men vi har alltför mycket vi vill göra här på hemmafronten (idag har vi exempelvis köpt oss en förrådsdörr och hämtat bjälkar att återuppföra dasset i version 2.0 med) för att vi ska ta oss tid att förflytta oss annorstädes. Istället har jag letat upp min vampyrstickning (som jag hittade nedstoppad i en plastpåse) och fortsatt sticka på denna. Nu är det bara slätstickning rakt fram som gäller, sen ska jag sammanfoga mina två stycken, tvätta/spänna ut och sy i knappar och så har jag en färdig axelvärmare! Det komiska är att jag i mitt första inlägg om denna stickning har skrivit att "forsätter jag ett varv i taget så är jag väl färdig till midsommar ungefär" som en kommentar på att jag stickade väldigt sakta eftersom jag var så trött och somnade istället för att sticka. Nu känns det faktiskt som om den kan vara färdig till midsommar, meeen vi ska ju inte dra förhastade slutsatser... :) Jag är ju fortfarande sjukt trött (pga heltidsarbete, pendling samt det faktum att jag börjar bli lite inför-semestern-sliten), men jag skulle verkligen vilja använda min lilla axelvärmare för jag är övertygad om att den kommer att bli både fin och skön.

3 kommentarer:

Mimmi sa...

Lycka till med vampyrslutspurten. Hoppas att du hinner till midsommar i år annars blir de midsommar nästa år också.

Linda sa...

Och det är tur det! :)

Ulricha sa...

Är det Shape Shift-ern som du stickar? Jag har inte boken, så jag kollade på Ravelry.

Vad trevligt att se en raritet (fågel) och en så fin som karminbiätare :-) Det är inte så dumt att bo mer söderut... Det var en caracara i södra Sverige för något år sedan.

Det ska bli spännande att få se din axelvärmare! Och kul att se om det är den som jag tror att det är :-)