lördag 31 oktober 2009

Total eufori!

Ibland blir man bara så lycklig, och det blev jag idag. Eller för att vara exakt, både jag och Ola blev formligen euforiska! Och vad är då anledningen till detta kan man fråga sig... :) Jo. Vi håller på att renovera vårt badrum och vår tvättstuga pga en vattenläcka. Det i sig är inget att bli euforisk över, tvärtom så är det ganska skrämmande att se vad fukt kan göra med isolering och trä vid långvarig exponering. Jag ska bespara er alla äckliga detaljer och istället visa ert något fantastiskt!

Vårt hus är ju ett gammalt dragontorp som funnits på platsen i ett par olika former sedan början av 1800-talet. Det som vi har som vår innervägg i badrum och tvättstuga har tidigare varit husets yttervägg, och det är den som helt fantastisk och som vi hittade idag när vi har rivit väggar och golv. Titta bara, en vitmålad kalkbruksvägg med halm som armering!

Och kolla! Det finns rester av fina tapeter och en liten tidningspappersrest också...Och de fantastiska bjälkarna med plugghål i...Att hitta något sånt här är som en present till historienördar som oss. :) Vi har inte trott att vi ska hitta något sånt här spännande i vårt hus, för det är renoverat så många gånger att vi inte förväntat oss att hitta något "ursprungligt". Och om vi hittar en sån här gammal yttervägg som innervägg i tvättstugan, så borde vi (om världen är logisk) hitta en motsvarande som innervägg i sovrummet. Hrm, undrar var kofoten tog vägen?! ;)

Vi hittade även ett par andra intressanta tapetrester, som dock är mycket modernare och som vi inte behövde gräva så långt för att hitta. Blåsippor och höstfärger... Dagens tapeter är tråkiga i jämförelse!

Ja, det är som sagt inte bara slitigt att renovera, det kan även ha sina euforiska stunder. Nu till något helt annat:

Ett jättetack för alla snälla kommentarer om mina twistmuddar!!!


Kul att ni tyckte de såg fina ut, de är sköna också, jag lovar. :) Just nu stickar jag på ett par juliga sockor till Ola i ljusgrå och tomteröd Raggi (Järbo Garn). De blir väldigt mysiga, och förhoppningsvis kommer passformen att bli bra. Jag experimenterar nämligen med resårstickade partier för att sockorna ska sitta så bra som möjligt på Olas fossingar som är lååånga (storlek 46!) och ganska finlemmade men samtidigt med höga vrister. Jag återkommer med bilder på underverken.

4 kommentarer:

boboviking sa...

mums

Linda sa...

Ja, visst är det mysigt?! :)

boboviking sa...

Jag hittade en tidningsbit som varit underpapper till tapeten med årtalet 1893...

Linda sa...

Ooooohhhh! :)