måndag 2 februari 2009

Söta sockor och ett färdigt får

Nu är det dags att rapportera lite färdigstickat. Först ut är ett par väldigt små sockor som jag stickade till Hampus i 1-årspresent.Garnet är Opal Regnskog 2 i färgen "Orm", rester från ett par sockor jag stickade till Ola för något år sedan. Hampus sockor är supersöta - betydligt sötare än Olas dito, eftersom Hampus är 11 cm långa och Olas fötter kräver sockor i 28 cm-klassen - och enligt hans ömma fader var de lagom stora. Jag stickade med 2,5 mm strumpstickor och de blev färdiga i ett nafs. :) Det är snabbt och roligt med så små saker, jag tror att jag måste sticka ett par till inom kort... Mönstret baserat på ett sockmönster från Järbo Garn, men med några små egna ändringar.

Om de små ormsockorna var snabbstickade så var nästa färdiga projekt det inte. Eller för att vara exakt, det var ett snabbstickat projekt. Det var däremot snigelfart på monteringen... Nåväl. Låt mig presentera: Shaun the Sheep!


Ett får på klockan? Bäääh!Tja, där kan man ju också ha ett får.Määäh!Life's a treat with Shaun the Sheep!


Shaun köptes som ett stick-kit på EKO i Fjälkinge den 31 juli, och den 21 augusti hade jag påbörjat stickningen. Den 26 augusti var samtliga delar färdigstickade och sedan dess har Shaun legat nedstoppad i min stickväska. I lördags monterade jag honom - äntligen! Det var faktiskt riktigt roligt! :) I varje ben har jag pillat i en piprensare för att de ska bli lite stabilare och böjbara. Egentligen av Shaun en lite läskig stickning, garnet (från Patons) som var med i kitet bestod till största delen av akryl - äckligt elektriskt! Men resultatet blev ju sött som socker. Eller mjukt som ett stickat får. Jag är nöjd! Bäääh!

1 kommentar:

Frida sa...

Förstår precis vad du menar med fåret shaun, mitt är fortfarande inte monterat färdigt. Har kört fast på huvudet..... Tråkigt! Men sött!