fredag 7 juli 2017

Grattis bloggen!

Grattis bloggen på 10-årsdagen! :)

Det är svårt att tro, men det är på dagen 10 år sedan jag började blogga om min  stickning. Sommaren 2007 var varm, och jag stickade på ett linne i lingarn från YlloTyll. Jag hade några månader innan återupptäckt stickningen efter ett par års uppehåll (chocken att gå från student till heltidsarbetande var svår), och även precis upptäckt den spirande stickbloggosfären och hemsidor som Knitty. Så, någonstans mellan det lurande värmeslaget på den ölandska landsbygden (vi bodde i Köpingsvik på den tiden, och jag presenterade mig på bloggen som en "ofrivillig ölänning" eftersom vi hamnat där pga arbete, inte för att vi ville) och euforin över att sticka på mitt linlinne föddes inspirationen till bloggen. Det var ett lättillgängligt sätt att skriva om stickning, visa bilder och komma i kontakt med andra som också stickade. Eftersom jag inte har några stickande vänner IRL, har ni stickbloggvänner betytt mycket! <3

Jag har ju inte varit jätteflitig på att blogga de senaste åren, men jag försöker ändå presentera alla färdigstickningar även om jag inte alltid beskriver hela stickprocessen. Jag har ett litet gäng färdiga projekt som väntar på att få visas här framöver, så håll utkik efter dem. Under senare år har jag också stick-Instagrammat, men det forumet är helt annat än bloggen som ger mer utrymme för reflektion och detaljbeskrivningar. Det roliga är, att många av de stickbloggare jag läste när det begav sig följer jag idag på Instagram.

Under bloggens tio år har jag ju förutom att nörda ner mig i stickning även börjat spinna lite både på slända och på spinnrock. Det är mer än roligt, och jag ska (om jag får bukt med min något trilskande dator) försöka presentera 2017 års Tour de Fleece-projekt här.

Så, hurra för Ulliga, gulliga, färgglada på 10 års-dagen! :)

6 kommentarer:

KatarinaZA sa...

Grattis på tioårsdagen!

Ewa med bloggen tygochgarn sa...

Grattis, grattis! Min blogg blir "bara" fyra i sommar. 10 års bloggande - det är aktningsvärt!

Mimmi sa...

Grattis grattis. Det är alltid lika roligt att läsa dig.

Leena sa...

Grattis på 10-årsdagen!

Eva S sa...

Synd att det verkar som att det tog slut där! Hittade ett gammalt inlägg på min blogg och några kommentarer vars namn jag inte kände igen i dag! Tycker själv det är roligt om den som kikar in vågar skriv ett hej så här är jag!

Eva S sa...

I dag hände det igen!