lördag 26 december 2015

God fortsättning!Phu, nu är vi väldigt mätta efter att ha ätit ärtsoppa till sen middag, som ett litet avbrott mot all julmat. Hoppas att ni har haft en fin jul, vår har varit härlig såhär långt! Det har ätits lussebullar, delats ut klappar, julslappats och våndats över att julklappsstickningarna inte hann bli klara i tid. Jag har ju som tradition att alltid sticka ett par sockor till min mamma Mimmi i julklapp, och i år lyckades jag bara åstadkomma ett skaft med häl innan jul, så hon fick ett inslaget nystan istället. :) Lyckligtvis är hon härdad när det gäller inslagna nystan (det är inte första gången om man säger så), så hon tog det med jämnmod. Nu är första sockan färdigstickad, och den andra bör väl nå färdigstatus inom ett par dagar. Julens andra klappstickning ska jag påbörja så fort detta blogginlägget är färdigt, men den behöver inte levereras förrän strax innan nyår, så det är lugnt. Så, jag hoppas att jag kommer att hinna med ett par ytterligare blogginlägg innan det bli nyår, jag har ett par färdigstickningar att visa nämligen (den ena har varit klar i över en månad, den andra i ett halvår). Eftersom båda färdigstickningarna är sjalar, så behöver de spännas ut först och det är en syssla som passar bra att ägna sig åt när en är julledig.

2 kommentarer:

KatarinaZA sa...

God fortsättning!
Jag äter julmat till frukost, lunch och middag och börjar bli lite trött på den nu. Men nu börjar det glesas ut i kylskåpet.
Stickar gör jag också. Jag är inne på mitt andra par Chevalier mittens för det här jullovet. Min kompis, Sara, ska få två par i födelsedagspresent om en vecka.

ulricha sa...

And God Fortsätting to you,too! :-)

Men det är väl kul att få "inte-riktigt-färdiga-julklappar", då har man nått att se fram emot och julklappen blir liksom extra lång :-)

Vi äter fortfarande julmat och jag är sjukt less! Jag ska nog göra revolution snart.

Ha en fin nyårshelg! Kram.