söndag 8 november 2015

Från pyttigt till stort

Projekt Hösthumla är färdigstickat, och innehåller nu byxor, tröja, vantar, två mössor och sockor till en liten bebis som förhoppningsvis föds snart. Allt är väldigt pyttigt och väldigt sött! Just nu ligger de i kö för att tvättas, men när de har torkat är det dags för färdigbloggning och bilder av projektet.Från att ha stickat i nyfödingsstorlek kastar jag mig nu in i vuxenstickningens värld. I somras påbörjade jag en islandströja till Ola, och jag har stickat klart båda ärmarna. Igår lade jag upp till själva kroppen. Jag har ett par centimeter kvar på resåren innan det stora sjoket slätstickning tar vid och jag längtar redan till oket. Jag stickar i dubbel Plötulopi som jag köpt från Islina, och stickor 4,5 mm (till resåren) och 5,5 mm (till slätstickningen).

1 kommentar:

Ulricha sa...

Åh vad mysigt med islandströja! Fasiken att min ullallergi är så pass urusel att jag inte kan sticka med ull och inte heller använda ulltröjor! Just islandströjor är så härligt, galet varma och mysiga!
Spännande att se den färdig. Just slätstickningen brukar gå ganska snabbt, även i herrstorlek :-)

Ha en fin höstvecka. Jag gissar att ni inte har haft snö än? Det har inte vi, regn och grått. Men fram tills för nån vecka hade vi finfint höstväder. Nu kommer rusket! :-)