tisdag 24 december 2013

Julklappsstickning 2: Raggsockor till Ulla-Stina

Ulla-Stina är min svärmor, och givetvis måste måste ju även hon får en stickad julklapp. I år blev det ett par klassiska raggsockor. Bilden är tagen när jag rusade ut för jag upptäckte lite sol (något som denna december har varit fattig på) och tänkte "fotoljus", och då fanns det inte en tanke på att fästa trådarna först... :) Men, sockorna ser ju ut som raggsockor gör mest.Sticknördfakta:
Sockorna är stickade med bambustrumpstickor 4 mm och 123 gram Raggi (från Järbogarn, 75% ull och 25% polyamid) och har en 20 cm långt ribbstickat skaft över 44 m. Foten är stickad över 40 m och i hälen har jag lyft varannan maska rätt för lite extra hållfasthet. Helt vanliga sockor, sådana jag kan sticka i sömnen, men förhoppningsvis kommer de väl till pass i den kalla sommarstugan!
Och eftersom det här är ett tidsinställt blogginlägg som kommer att poppa upp på julaftonskvällen; God jul! :)

1 kommentar:

Ulricha sa...

Vilka fina och härliga raggsockor. jag har börjat älska raggisar, har ju bara ett enda par som jag stickat själv, men sambon fyller ju år i början av nästa år så då ska jag sticka till honom. Och Delight-strumporna var superfina. Tänk att färgerna kan skilja sig år så pass mycket, men det gör ju strumporna unika, än mer.

Ha en God Jul. jag åt så mycket i går att jag trodde att jag skulle storkna. Och naturligtvis var sambon Peter dålig och på kvällen kom de första vattkopporna. Idag är han helt däckad! Rackarns vad denna sjukdom var exakt tidsmässigt att bryta ut.

Ha en fin julhelg och Gott Nytt År. Hälsa alla höns och tuppar!