lördag 17 mars 2012

Räknar med träningsvärk

Det är riktig, härlig vår här nu! Snödropparna, krokusarna, blåsipporna, julrosorna, scillorna, vintergäcken och andra små lökar jag glömt namnet på blommar och alla knoppar är bristningsklara. Inne växer mina små tomatplantor under Flora-Luxen (dagsljuslampa) och trädgårdsidéerna tumlar om varandra huvudet. Vi har faktiskt börjat med ett ganska stort projekt, nämligen att lägga en kullerstensgång mellan huset och parkeringen. Idag har vi skalat av grässvål och imorgon är det dags att börja lägga stenar. Jag räknar med träningsvärk! :)

För tillfället stickar jag på ett par Twistmuddar till Erika.Färgåtergivningen är usel på bilden, men garnet är Delight från Drops/Garnstudio och färgen är grön/beige nr 08 på färgkartan här. När jag stickar på den här slår det mig hur kul det är att sticka med strumpstickor! Det är liksom mitt rätta element när det gäller stickning. Rundstickor, magic loop och sådant i all ära, men jag gillar mina fem små strumpstickor. Att sticka sockor på strumpstickor var också något bland det första jag lärde mig i stickväg av Mormor, bortsett från små provlappar.

Förra söndagen var vi och hälsade på den lilla bebisen som var mottagaren av Projekt Uno-stickningarna. Lilla bebisen heter Nellie och givetvis vansinnigt söt (vad annars?!). Jag hade ju vissa dubier gällande storleken på den lilla blå koftan, men den passar fortfarande perfekt nu när Nellie är drygt en månad. Bebisar är mindre än vad man kan föreställa sig (eller snarare, ibland har man tur med storleken på dem!), och koftor betydligt mer töjbara.Vi hade med oss en liten present till Nellie; en liten mössa med valar och en skallra i form av en kanin. Storasyskonen fick varsitt paket Duplo, så nu har deras kära föräldrar lite nya bitar att trampa på... :)

1 kommentar:

Garntrollet sa...

Jag gillar också strumpstickor! Att sticka runt - runt gör att det är smidigare och går snabbare än att behöva vända stickningen.

Idag tog vi en promenad och in grann-villaområdet trodde jag att det var bran som skrek, men det visade sig vara tre höns och tre tuppar som spatserade runt på en villatomt! Svarta höns (kanske samma sort som ni har?) och en svart tupp med beige långa vackra fjädrar. Och en BAMSETUPP, den var superstor, i en vacker röd/beige/grp fjäderdräkt och en rejäl plym baktill. Jädrans vad tupparna gal. Hönorna bara pickade i marken.

Ha en fin vårhelg! Muddarna ser ut att bli fina. Jag har lite delade känslor inför Delightgarnet... men till muddar passar det nog perfekt.