torsdag 3 november 2011

Snurrar superfort och stickar understundom snigelsakta

Dagarna snurrar på superfort och plötsligt har det inte bloggats sedan förrförra helgen! Knasigt. Anledningarna till att dagarna går superfort är att jag gör massor av saker; t ex förra helgen tog vi ett förlängt veckoslut i Sandviken där vi hälsade på Mimmi (min mamma). Hur mysigt som helst! :) Det tar ju dock en bra stund att åka upp och ner med bil, men vi var uthålliga och körde efter jobbet på torsdagen och sedan hem på söndagen. Hemresan var inga problem, men vi var ganska trötta på vägen upp och fick stanna och rasta och byta förare ofta. (Nu är det ju inte så att vi har bagaget fullt med potentiella förare när vi är ute och kör, utan jag och Ola turades om att köra...) :)

Den garnrelaterade delen av förra helgen bestod i ett trevligt besök på Hanna Engs (garn- och handarbetsaffären i Sandviken) där det inhandlades fem härvor Gästrike tvåtrådigt från Järbo Garn. De ska utgöra basen i en tröja jag tänker mig att sticka till mig själv. Jag har lite andra tvåtrådiga ullgarner av ungefär samma kvalitet, så någon randig historia med rundringad halsöppning hade jag tänkt mig. Jag måste skissa och provsticka lite först innan jag kan komma igång på riktigt. Min tanke är att sticka en såndär trevlig lite tunnare tröja med långa ärmar som inte är för bylsig och som som ska kunna bäras under vinterjackan vid behov. Just nu velar jag mellan att sticka den nerifrån eller uppifrån och väger olika fördelar/nackdelar mot varandra. Om någon stickerska känner för att bjuda på en åsikt i frågan är ni välkomna att kommentera! :)Annars har det stickats lite i det tysta här hemma under veckans gång. Jag har omvandlat den fantastiska härvan Lorna's Laces till ett par muddar. Trådarna ska fästas och de ska tvättas upp innan de är färdiga för leverans, de ska bli en liten present till Mimmis arbetskamrat. Och så måste de ju bloggas först också, annars finns de ju inte på riktigt! Jag har även stickat lite på min mycket röda pendlarstickning; en spiralsocka i babystorlek. Jag måste erkänna att jag har varit lite tveksam till spiralstickning i allmänhet, men såhär en bra bit in på första sockan gillar jag verkligen strukturen som blir när man förskjuter resåren en maska vartannat varv.
Jag har även fått önskemål från Evelina om att sticka ett par vantar till henne. Som vanligt är jag lite segstartad och har sedan en dryg vecka plockat fram både garn och stickor utan att komma igång. Men, det ska förhoppningsvis bli ett par vantar innan vintern kommer på allvar och hon fryser till glass.

3 kommentarer:

sanna sa...

Gästrike två trådigt är ett bra garn. Stickade ett par benvärmare som jag använde flitigt till kjol förra vintern. Tog nyligen fram dom igen och efter en tvätt och plantorkning var spänsten och formen tillbaka. Varma är dom också.

Tröjan eller koftan kommer bli riktigt varm och skön.

Evelina sa...

Det är fortfarande rätt varmt ute, +10 så jag klarar mig med de fula vantarna jag har tills de snygga kommer från dig =)

Garntrollet sa...

Sticka den uppifrån - ner! Då får man den precis som man vill. Det går säkert att hitta något fint mönster till oket (ökningarna). Eller hitta på ett själv...

Å, spiralsockor, det har jag funderat länge på. Men jag är fundersam på hur passformen blir (eller inte blir) pga. av avsaknade av häl. Ska bli kul att få höra ditt omdöme hur de passar.