lördag 15 oktober 2011

Nytt Unoprojekt och en urvuxen pendlarstickning

Häromeftermiddagen startade jag en ny pendlarstickning; ett par spiralsockor i babystorlek. Sockorna är projekt C i mitt sticka-till-Uno-projekt och jag stickar med strumpstickor 2,5 mm och rester av ett väldigt rött Opalgarn.Färgen är i sannerligen uppiggande! Det superenkla mönstret på spiralsockorna finns i Anita Gunnars bok "Vantar, mössor, sockor och sjalar".

Annars stickar jag för närvarande lite på den här fluffiga skapelsen...Nej, det är inte en grotta för ullmonster, utan min föredetta pendlarstickning som har blivit för stor för att släpas runt i ryggsäcken. (Det ska ju rymmas lite mer i den än enbart en stickning; matlåda är ju exempelvis alltid trevligt att ha med sig till jobbet.) Det ska bli en rätstickad enkel sjal stickad från nacken och ner, där jag gör ökningar genom omslag på fem punkter. Jag hade fyra nystan Alpaca Bouclé till det här projektet, och jag är inne på mitt sista nystan nu, så snart är en förhoppningsvis väldigt varm sjal klar. Jag har en specialplan för avmaskningskanten! :)

1 kommentar:

Garntrollet sa...

Vad härligt med rött garn nu till hösten, strumporna blir nog fina!

Åh, äntligen en bild på bouclésjalen! :-) Ser ut att böli varm och gosig. Jag ska nog ta och kolla hur mycket bouclé jag har i skåpen...

Ha en fin helg!