onsdag 10 augusti 2011

Seg Linda stickar sakta

Eftersom min semester är slut och jag är tillbaka på jobbet sedan några dagar har jag inte varit så bloggsugen på sista tiden; den mesta av min tid har gått åt att försöka komma upp i tid, jobba, förbereda inför nästa dags arbete och försöka komma i säng i tid. Det brukar inte ta lång tid innan man har vant sig vid och kommit i fas med arbetandet igen, men såhär i början känns det lite segare än vanligt. Därmed inte sagt att det är tråkigt att jobba, det är väldigt trevligt när jag väl är där, men alla rutinerna kring att jobba kan vara tämligen sega emellanåt.

Stickat har jag gjort, men bara lite. Projekt Uno B saknar endast en ärm och knappar, men jag har inte kommit till sans att slutföra det ännu. Att sticka så små ärmar på en sån liten kofta är en baggis (jag tror att första ärmen tog en dryg timme att förfärdiga), men jag, koftan och sticklusten ska vara på samma ställe också för att det ska funka. Jag har stickat en del på tåget, jag hittade min tågstickning från innan semestern liggandes i en plastpåse i en hörna av vår Skånekista så den har jag förbarmat mig över. Tågstickningen är enklast tänkbara, en fluffig sjal på stickor 6 mm i Drops Alpaca Bouclé i nougatbrunt. Den har alla förutsättningar att bli tokmysig, garnet är riktigt, riktigt mjukt och det stickade blir tjockt och härligt. :)

2 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Tack för peppingen :-)
Om jag behöver tips kan jag vända mig till dig va!? ;-)

Garntrollet sa...

Det är alltid klurigt att ställa om från ledighet/semester till att arbeta/studera. Stickar du vanligt slätstickning med bouclégarnet? Jag har några härvor bouclé och jag har funderat i flera år vad sjutton man kan sticka av det... Hoppas att det går bra med hönsen! Och att ni får goda ägg.

Vad fina saker du har gjort i sommar, pulsvärmarna var jättefina (hm... jag tror att jag har den muddboken, men jag kan inte minnas att jag sett just den modellen...?) Jag börjar nog bli väldigt gammal och glömsk :-)