söndag 15 november 2009

Snabbesök och snabbstickning

Idag har vi haft snabbesök av min ingifta moster och hennes syster, mycket trevligt! De fick se vårt söta lilla hus och den jättestora högen med skräp (läs gamla badrummet) utanför, och vi fick en rar amaryllislök av dem.Jag älskar amaryllisar och sparar alltid lökarna, men jag lyckas sällan få upp dem igen. De gånger jag har lyckats har de gått tillbaka till sin naturliga rytm och blommat på våren istället för till jul. Den här är på väg upp med knopp nu, så den bör ha goda möjligheter att blomma under tomte-säsongen. :)

Så fort Olas sockor var färdiga la jag upp till nästa projekt med samma garn... Olas kusinbarn Leo fyller 1 år på onsdag, och givetvis måste han ju ha ett par vantar, så jag blixtstickade ett par.


(Av någon outgrundlig anledning vände sig bilden åt fel håll när jag laddade upp den, men ni får vrida på era nackar om ni vill se vantarna på rätt håll!)
Precis som till Olas sockor så är garnet Järbo-Garns Raggi (för korrekt färgåtergivning, se de föregående inläggen där sockorna visas). Mönstret kommer från samma företag och vantarna är stickade med strumpstickor 3,5 mm. De kommer säkerligen att vara lite stora för Leo nu, men små barn brukar tendera att växa så jag oroar mig inte på den punkten. :) Snabbstickat, sött och funktionellt!

Nu har jag börjat med årets första julklappsstickning. Jag tänker inte avslöja vad det är eller till vem, men jag stickar i dubbel Baby Wool från Schachenmayr och det blir mjuuukt!

3 kommentarer:

Emmas dagar sa...

Vad kul!...
Söta vantar.

Sunna sa...

Sockorna var ju underbara, men 46.or. huu vad många varv. vantarna ser perfekta ut och jag vågar nog gissa vad julklappen ska bli men säger inget här, må gott

Marita sa...

Din blogg är jättetrevlig, och jag väntar med spänning på ett foto på koftan du stickade i Manu! Har jag missat nåt inlägg?
Marita