tag:blogger.com,1999:blog-7224522812396373135.post805296249658074259..comments2024-02-09T15:11:57.723+01:00Comments on Ulliga, gulliga, färgglada: Grylligaste torgvantarnaLindahttp://www.blogger.com/profile/00289993772021680675noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-7224522812396373135.post-24903328182109093962016-01-12T10:31:15.944+01:002016-01-12T10:31:15.944+01:00De blev ju supersnygga, ju!!! <3 Jag tycker int...De blev ju supersnygga, ju!!! <3 Jag tycker inte att de ser sååå grylliga ut. Speciellt inte på lite håll.<br /><br />Går det bra för med på På spåret? Sista 2 avsnitten har jag varit imponerad av mig själv :-) Sist skrek jag ut rätt namn i Vem Där så fort jag såg Mat-Tina!<br /><br />Ha en fin vintervecka. Vi har också snö men den har nu frysit till is... Huu...ulrichahttp://aqualite.capillarywaves.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7224522812396373135.post-25327450269958360822016-01-08T10:23:26.986+01:002016-01-08T10:23:26.986+01:00Blir alltid imponerad över de som orkar sticka fin...Blir alltid imponerad över de som orkar sticka fingervantar, det blir ju så pillrigt och så många trådar att fästa. Jag tycker att de blev fina i färgen, på ett så litet plagg gör det ju intet om det är lite rörigt.annasavigahttps://www.blogger.com/profile/04056961668459980643noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7224522812396373135.post-70168683862064418632016-01-06T19:30:14.754+01:002016-01-06T19:30:14.754+01:00Torgvantar måste jag sätta upp på listan med stick...Torgvantar måste jag sätta upp på listan med stickprojekt, inser jag!<br /><br />Britatårta, kanske har den ett annat namn men så kallar vi den. Jag har ett gammalt recept från Allt om mat (70-tal).<br />125 g smör och 1 dl strösocker rörs pösigt.<br />Rör i 2 äggulor, en i taget.<br />Rör omväxlande i 1,5 dl vetemjöl + 2 tsk bakpulver och 1 dl mjölk (drygt).<br />Bred ut smeten i en långpanna (ca 25 x 35 cm) klädd med bakplåtspapper. Den blir florstunn.<br /><br />Vispa 2 äggvitor till hårt skum.<br />Vispa ner 1,75 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker.<br />Bred marängsmeten över sockerkakssmeten.<br /><br />Hacka 100 g hasselnötsskärnor och strö över marängen.<br />Grädda i 180 grader i ca 20 minuter tills kakan blir ljust beige.<br /><br />När kakan har svalnat, delas den i två delar. Bred vispad grädde på den ena delen och lägg den andra delen ovanpå.<br />Eller ät kakan som den är, skuren i mindre bitar (så har vi alltid ätit den). Eller servera vispad grädde och hallon till kakan.KatarinaZAhttps://www.blogger.com/profile/14536493910965663761noreply@blogger.com